Faster Forward behaalt
ISO certificaat

Structuur van organisatie geoptimaliseerd

Yes! Wij mogen u trots melden dat Faster Forward ISO 22301:2019 gecertificeerd is. Met de groei van onze organisatie en verantwoordelijkheid die wij hebben, is het van groot belang om onze bedrijfsvoering te structureren en gestructureerd te houden. Door onze processen goed in kaart te brengen, worden problemen zo snel mogelijk opgelost. Zo bieden we zekerheid aan onze klanten.

bsi and ukas
business continuity management

Strenge eisen bieden bescherming

ISO 22301:2019 specificeert eisen voor het implementeren, onderhouden en verbeteren van managementsystemen. Met het certificaat tonen we aan dat we ons Business Continuity Management hebben geoptimaliseerd. Dit betekent dat de structuur van onze organisatie optimaal ingericht is. Hierdoor zijn wij en onze klanten beter beschermd en is de kans op storingen verkleind. Daarnaast bereidt het ons voor op het herstellen van storingen.

Met dit certificaat laten we aan onze klanten zien dat we op alles voorbereid zijn. We hebben de risico’s onderzocht en hier vervolgens passende procedures voor ontwikkeld. Hierdoor blijft onze organisatie voortgaan, zelfs bij de meest onverwachte omstandigheden.

  Iedere afdeling onder de loep

  De certificering is natuurlijk niet over één nacht ijs gegaan. Achter de schermen zijn we al maanden bezig met ons beleid en processen in kaart te brengen. Onze organisatie is letterlijk en figuurlijk binnenstebuiten gekeerd.

  Zo hebben we op iedere afdeling besproken is wat de impact is van bepaalde storingen. Samen hebben we een plan opgesteld mocht er zich een storing voldoen. Dankzij deze werkwijze willen wij als organisatie storingen voorkomen en sneller oplossen.

  Jac van Oers, Compliance Officer bij Faster Forward:

  Het afgelopen jaar hebben we onze interne processen onder de loep genomen. Op elke afdeling zijn mogelijke foutmarges geminimaliseerd en verbeteringen doorgevoerd. Doordat we alles uitgebreid geanalyseerd en vastgelegd hebben, zijn we voorbereid op de toekomst. Het was echt een teamprestatie en we zijn er dan ook heel erg trots op”.

  ISO 22301 2019

  Doorlopend monitoren

  Tijdens de audit is er gekeken naar gekeken naar verschillende scenario’s, die gebaseerd zijn op mogelijke risico’s binnen Faster Forward. Er zijn kritische vragen gesteld aan onze medewerkers over deze scenario’s. Een oplossing moet namelijk niet alleen op papier staan, maar ook logisch en uitvoerbaar zijn. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

  Daarom blijven we continu monitoren en verbeteren. Tijdens de certificering zijn er verschillende scenario’s getest over onze gehele organisatie. Deze testen komen periodiek terug. We blijven continue werken aan onze processen om deze op niveau te behouden. Het resultaat mag er wezen en wij zijn trots dat we gecertificeerd zijn.

  Actualiteiten