Insurtech risicoanalyses zorgen voor enorme efficiencyslag

Faster Forward en WeGroup werken samen aan nieuwe verbinding

Het inventariseren van verzekeringsrisico’s kan veel tijd kosten. Faster Forward en WeGroup verbinden daarom hun software en creëren hiermee een enorme efficiencyslag. Elements gebruikers kunnen namelijk in no-time particuliere en zakelijke risico’s inventariseren en adviseren over verzekeringen en preventie. Bovendien ontstaan er meer cross- en upsell kansen en wordt moeiteloos invulling gegeven aan de zorgplicht.

Lichten op groen

De afgelopen maanden zijn Faster Forward Elements en het adviesplatform van WeGroup met elkaar verbonden. Meerdere scenario’s zijn getest en veilige data-uitwisseling via API’s is ontwikkeld. Alle lichten staan op groen en de software-combinatie wordt binnenkort uitgerold bij de eerste advieskantoren.

Insurtech is de toekomst

Steeds meer bedrijven in de verzekeringsbranche zoeken oplossingen bij gespecialiseerde technologiebedrijven. WeGroup en Faster Forward zijn voorbeelden van zulke insurtechbedrijven. Door krachten te bundelen kunnen ze nog betere insurtech oplossingen ontwikkelen voor financieel advieskantoren.

Lancering op 9 maart

Faster Forward en WeGroup presenteerden deze nieuwe insurtech-verbinding tijdens een gezamenlijk webinar op 9 maart om 10:00

Arjuna Bosch

Arjuna Bosch

WeGroup

“Een adviseur start bijvoorbeeld een risico inventarisatie vanuit het klantdossier in Elements. Vervolgens worden gegevens automatisch ingevuld, risico’s geïnventariseerd en adviezen opgesteld in ons datagedreven platform. Tot slot worden de adviesrapporten weer opgeslagen in Elements. Dit zorgt voor een gestructureerde werkwijze en een tijdsbesparing van 30%.”

André van Nieuwenhuijzen

André van Nieuwenhuijzen

Faster Forward

“Met deze nieuwe insurtech-combi wordt het werkproces van financieel dienstverleners veel efficiënter. WeGroup heeft namelijk de slimme algoritmes, wij hebben het CRM met klantdata. Door deze met elkaar te verbinden is het handmatig overtypen van gegevens verleden tijd.”

Over WeGroup

Het Belgische distributieplatform WeGroup startte in 2017 en opende begin 2022 zijn deuren in Nederland. Met hun kennis in verzekeringen, computer science en bedrijfseconomie hebben ze een data-gedreven distributieplatform ontwikkeld. Hun visie is namelijk dat verzekeringen simpel, snel en duidelijk aangeboden moeten kunnen worden.

de Nationale Hypotheekbond

Over Faster Forward

Onder het motto “elke dag efficiënter” levert Faster Forward ERP-software aan meer dan 1000 organisaties in de financiële sector. Dit doet het ICT-bedrijf uit Bergen op Zoom al meer dan 15 jaar met veel passie. Met hun jarenlange ervaring in de financiële sector hebben ze Elements ontwikkeld: de complete oplossing voor advieskantoren en serviceproviders, veilig in de cloud.

FFWD LOGO TRANSPARANT