Onderzoek klanten in een handomdraai met Elements en zkr.

Verificatie en onderzoek volgens Wwft

Als financieel adviseur ben je verplicht om jouw klanten te identificeren, verifiëren en hun financiële transacties te onderzoeken. Voor o.a. hypotheken en levensverzekeringen is dit namelijk vastgelegd in de Wwft.

Goed nieuws: met Elements en zkr. worden deze controles in enkele minuten uitgevoerd. De software-oplossingen zijn namelijk vanaf nu geïntegreerd, waardoor advieskantoren eenvoudig voldoen aan de Wwft wetgeving. Bovendien worden boetes van het BFT voorkomen.

Benieuwd hoe dit werkt? Plan dan een live software demo in wanneer het jou uitkomt.

Zorgeloos adviseren

Adviseurs kunnen nu adviseren zonder zorgen over een integere bedrijfsvoering. In het Elements klantdossier start de adviseur de klantonderzoeken en binnen een paar minuten is duidelijk welke risico’s er zijn. Met biometrische klantidentificatie en/of ID- of paspoortscan worden klanten namelijk veilig en privacy-proof geïdentificeerd.

Na de verificatie worden de klantgegevens onderzocht met kunstmatige intelligentie. De gegevens worden doorzocht in negatieve mediaberichten, KVK-lijsten en PEP- en sanctielijsten. Als resultaat ontvangt de adviseur AVG-proof rapporten met volledige risicoanalyses.

De identificatie en onderzoeken kun je uitvoeren bij het aanmaken van een nieuw klantdossier en voor bestaande klantdossiers. Dit kan zowel per dossier als voor meerdere dossiers in één keer. Tot slot kan een adviseur een handig formulier de herkomst van het vermogen opvragen als iemand een grote som eigen geld inbrengt voor een hypotheek.

Vastgelegd in Wwft

Deze oplossing is ontwikkeld omdat De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) duidelijke verplichtingen voorschrijft. Cliëntonderzoek is namelijk verplicht bij nieuwe relaties. Dit houdt in dat de identiteit moet worden geïdentificeerd en risico’s moeten worden geanalyseerd. Daarnaast moet de doel en aard van de relatie worden vastgelegd en de samenstelling van het inkomen worden vastgesteld.

Dankzij de integratie van Elements en zkr. geeft een financieel adviseur eenvoudig invulling aan deze verplichtingen. Bovendien weet je bijvoorbeeld of een klant is wie die zegt, of er sancties/negatieve media bekend is en of de klant zelf financiële beslissingen mag maken.

Zeker van jouw zaak

Zkr. is een pioneer als het gaat om know-your-customer en know-your-business software. Hierdoor kunnen ze bedrijven ondersteunen om de juiste beslissingen te nemen.

Al meer dan 10 jaar helpt zkr. bedrijven om hun klanten te verifiëren en te onderzoeken. Dit doen ze met een team van meer dan 35 medewerkers. Zij ontwikkelen high-end software en staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden.