Softwareleveranciers starten met Hypotheekbos

Jaarlijks 15.000 bomen planten voor een duurzamere wereld

Softwareleveranciers uit de financiële sector zijn gestart met de aanplant van het ‘Hypotheekbos’. Op 12 maart hebben Faster Forward, De Nationale Hypotheekbond, Dutch Media Lab en Yes-co gezamenlijk 1000 bomen geplant in Den Bosch. Deze bedrijven zijn onderdeel van de Holland Financial Business Group. De middag werd georganiseerd in samenwerking met Stichting Life Terra, die 500 miljoen bomen wil planten in Europa. Samen met hun relaties en andere bedrijven willen de initiatiefnemers jaarlijks 15.000 bomen planten.

Een gezonde toekomst voor de volgende generatie

Ontbossing is continu aan de gang. Per minuut verdwijnen er namelijk dertig voetbalvelden aan bos. Onze planeet en de mensheid kunnen alleen niet zonder bomen. Bomen slaan CO2 op, gaan bodemerosie tegen en voorkomen dat de aarde oververhit raakt. De volgende generaties, onze kinderen en kleinkinderen, moeten nog lang leven op onze planeet. En deze planeet gaat gebukt onder klimaatverandering en biodiversiteitsverlies. Als iedere Europeaan een steentje bijdraagt, kunnen we de gevolgen beperken.

Jeroen Oversteegen, directeur De Nationale Hypotheekbond: “We willen een impactvolle bijdrage leveren én bewustwording creëren in de financiële branche. Door zelf met je handen in de aarde te zitten, besef je hoe je bij kunt dragen aan een duurzamere wereld.”

IA IX informatiebericht

André van Nieuwenhuijzen en Jeroen Oversteegen planten samen een boom

De juiste boom op de juiste plaats

Voor voldoende diversiteit van het bos en “de juiste boom op de juiste plaats”, werken de softwareleveranciers samen met lokale specialisten. Zo wordt er samengewerkt met Stichting Life Terra. Zij hebben met het planten van diverse soorten bomen in heel Europa. Life Terra werkt hierbij samen met lokale bedrijven en gespecialiseerde implementatiepartners, zodat er een toekomstbestendig bos wordt geplant met diverse soorten bomen en struiken.

André van Nieuwenhuijzen, directeur Faster Forward: “Door samen te werken met gespecialiseerde partijen zorgen we voor een veerkrachtig ecosysteem. Vooraf wordt namelijk bestudeerd welke soorten bomen en struiken op een bepaalde plek moeten komen.”

Daarom werd er ook samengewerkt met hovenier Biggelaar Groen. Hierdoor weten we zeker dat de bomen op de juiste manier en op de juiste plaats worden geplant. De locatie van de bomen werd afgestemd met de Gemeente Den Bosch.

Plant jij mee?

Om jaarlijks 15.000 bomen te planten, kunnen we jouw hulp goed gebruiken! 

Ben jij een geldverstrekker, hypotheekadviseur, serviceprovider, softwareleverancier of andere organisatie uit de financiële branche en wil je ook bijdragen aan een duurzamere wereld?
Neem dan contact met ons op. 

Organisaties die zich willen aansluiten bij het Hypotheekbos, kunnen contact opnemen via Hypotheekbos.nl.

Tijdlijn
Tijdlijn