­­Blinqx versterkt met toevoeging Faster Forward en Hypotheekbond

Samenwerking toonaangevende softwarebedrijven

Barendrecht, Nederland – 29 juni, 2023

 

Blinqx, aanbieder van softwareoplossingen voor MKBs, corporates en dienstverlenende organisaties, kondigt vandaag aan dat het vanaf 1 juli 2023 Faster Forward en De Nationale Hypotheekbond heeft overgenomen. De toevoeging van deze merken versterkt de dienstverlening van Blinqx in haar Verzekering & Hypotheek segment.

Blinqx Verzekering & Hypotheek, Faster Forward en De Nationale Hypotheekbond hebben een sterk overeenkomende strategie en bedienen identieke markten. Allemaal leveren ze toonaangevende SaaS software voor hypotheek- en verzekeringsadviseurs, adviesketens en serviceproviders in de financiële branche in Nederland.  

De overname ondersteunt Blinqx in haar propositie als toonaangevende speler voor state-of-the art software waarmee MKBs, corporates en dienstverlenende organisaties in geselecteerde nichemarkten hun digitalisering en groei versnellen.  

Ruud van der Kruk, CEO Blinqx, is enthousiast:

“Wij zijn verheugd om Faster Forward en De Nationale Hypotheekbond en alle nieuwe collega’s bij Blinqx te verwelkomen! Zij brengen diepgaande expertise en ervaring in hypotheek– en verzekeringssoftware. Met de toevoeging van deze merken aan ons bestaande aanbod, kunnen we een ‘best-of-bothworlds’ propositie realiseren als totaaloplossing voor het financieel intermediair. In deze propositie staat connectiviteit voor optimale uitwisseling van data met softwareoplossingen van andere leveranciers dan Blinqx centraal. Hierdoor kan elke klant het Blinqx platform optimaal combineren met andere oplossingen naar eigen keuze. 

André van Nieuwenhuijzen, directeur Faster Forward, vertelt hierover:

“Met Blinqx hebben we een strategisch partner gevonden om onze gedeelde visie – één totaalplatform voor de financiële dienstverlening – versneld en beter naar de markt te brengen. Wij delen de platform gedachte waarin alle relevante diensten voor het financieel intermediair samenkomen in een totaaloplossing. Door verregaande samenwerkingen binnen Blinqx Verzekering & Hypotheek wordt ons gezamenlijk platform nog completer en kunnen we versneld een aantal toevoegingen realiseren. Zo creëren we optimaal gebruiksgemak voor de klant.”

Jeroen Oversteegen, Directeur De Nationale Hyptheekbond, vult aan:

“Wij zijn erg trots op wat we in de afgelopen twaalf jaar ontwikkeld hebben en zijn blij om onderdeel te worden van Blinqx. Door de stappen die we hiermee kunnen zetten, verbreden we het aanbod naar onze klanten. En dit betekent voor onze teams ook een mooie stap naar de toekomst. We kijken dan ook uit naar een succesvolle samenwerking.”

Verdere groei

Faster Forward en De Nationale Hypotheekbond hebben een sterk en ondernemend management team met jarenlange ervaring in software voor de financiële branche. Zij blijven na de overname aan boord om verdere groei te bevorderen. Dit sluit perfect aan bij de filosofie en het DNA van Blinqx om het ondernemerschap na overname te blijven stimuleren. Faster Forward en De Nationale Hypotheekbond blijven herkenbaar in de markt als onderdeel van Blinqx 

Dé totaaloplossing voor het financieel intermediair

De toevoeging van Faster Forward en De Nationale Hypotheekbond aan het Blinqx Verzekering & Hypotheek segment brengt een unieke totaaloplossing voor het financieel intermediair. Hierin komen toonaangevende softwareoplossingen waaronder DIAS, Elements, Adviesbox Online, Fastlane, Finly, Portefeuille Signalen en MyTP samen in een platform voor ultiem gebruiksgemak. Daarnaast faciliteert dit platform optimale connectiviteit voor data uitwisseling met softwareoplossingen van derden. Komende periode wordt deze totaaloplossing stap voor stap verder vormgegeven en uitgerold.  

Over Blinqx

Blinqx is een aanbieder van softwareoplossingen die dienstverlenende professionals versterkt in hun groei en succes. De state-of-the-art software van Blinqx digitaliseert en optimaliseert de processen van meer dan 100.000 gebruikers in diverse sectoren, waaronder hypotheek & verzekering adviseurs, banken & financiële dienstverleners, accountancy, advocatuur, overheden en dienstverlenende organisaties. Met een trackrecord van exponentiele groei sinds de oprichting in 2019 beoogt Blinqx verdere uitbreiding in de BeNeLux.

Meer over Blinqx